Page 10 - E-Bülten 2019 Mayıs-Haziran
P. 10

Sağlık






            Dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise, susama hissiyatı oluşmadan su tüketilmesi gerektiğidir.

        Vücut en son noktada su ihtiyacı hisseder ve bu bizim için bir uyarıdır. Bu sebeple susamadan su içmemiz

        gerekmektedir.


            Bazı besinlerin yüksek su oranı içermesi sebebiyle yaz aylarında daha çok tüketilmesi önerilmektedir. Bu

        tarz yiyecekleri yaz aylarında daha çok tüketirsek, sıvı kaybımız da daha az olabilmektedir. Bu yiyeceklerin

        başında salatalık, marul, kabak, domates, karpuz, şeftali gelmektedir. Karpuz ve şeftali tüketilirken

        içeriğindeki şeker miktarı da düşünülerek, porsiyon kontrolü sağlanması önemli bir ayrıntıdır.


            Sıvı kaybı açısından dikkat edilmesi gereken bir diğer konu ise yaz aylarında yapılan sporlardır. Açık

        havada uzun saatler yapılan spor, kişilerde ciddi sıvı kaybı yaratabilmektedir. Bu sebeple spor yapan

        kişilerin yanında mutlaka su bulundurmaları ve düzenli aralıklarla sporlarına ara vererek suyu tüketmeleri
        gerekmektedir. Herkese şimdiden güzel ve sağlıklı bir yaz dilerim.













































                                                                                                                   9
   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15