Page 13 - E-Bülten 2019 Ocak-Şubat
P. 13

Sağlık













































          Bu besin gruplarında yer alan yiyecekleri, günlük önerilen miktarlarda alırken dikkat edilmesi gereken bir diğer konu
          da, bunların tüketilirken bölünmesi gereken öğün sayısıdır.

          Bu öğünleri bölerken 3 ana ve en az 2 ara öğün olacak şekilde planlama yapılırsa, dengeli bir biçimde dağılım sağlanmış
          olacaktır. Kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği mutlaka olması gereken ana öğünlerdir. Bunların atlanması hem
          sağlık, hem fiziksel gelişim hem de okul başarısını çok büyük oranda etkilemektedir.





















        Ara  öğünler  ise  sabah  kahvaltısı  sonrası  ‘kuşluk’  adını  verdiğimiz  1  öğün  ve  öğle  yemeğinden  sonra  ‘ikindi’  adını
        verdiğimiz en az 2 defaya bölünerek düzenlenebilir. Bu ara öğünler sayesinde çocuğun iştah kontrolü sağlanmış olur.
        Böylelikle abur cubur yemek yerine çocuğun daha sağlıklı bir şekilde doyması sağlanmaktadır.





                                                                                                                    12
                                                                                                                    1
   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17