Page 13 - E-Bülten 2019 Ocak-Şubat
P. 13
Sağlık
Bu besin gruplarında yer alan yiyecekleri, günlük önerilen miktarlarda alırken dikkat edilmesi gereken bir diğer konu
da, bunların tüketilirken bölünmesi gereken öğün sayısıdır.
Bu öğünleri bölerken 3 ana ve en az 2 ara öğün olacak şekilde planlama yapılırsa, dengeli bir biçimde dağılım sağlanmış
olacaktır. Kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği mutlaka olması gereken ana öğünlerdir. Bunların atlanması hem
sağlık, hem fiziksel gelişim hem de okul başarısını çok büyük oranda etkilemektedir.
Ara öğünler ise sabah kahvaltısı sonrası ‘kuşluk’ adını verdiğimiz 1 öğün ve öğle yemeğinden sonra ‘ikindi’ adını
verdiğimiz en az 2 defaya bölünerek düzenlenebilir. Bu ara öğünler sayesinde çocuğun iştah kontrolü sağlanmış olur.
Böylelikle abur cubur yemek yerine çocuğun daha sağlıklı bir şekilde doyması sağlanmaktadır.
12
1