Page 13 - E-Bülten 2020 Ocak-Şubat
P. 13
Ne Okusam?
Woodwalkers / Katja Brandis
İlk bakışta Carag normal bir çocuğa benzese de parlak gözlerinin ardında inanılmaz
bir sırrı vardır: Carag bir “dönüşen”dir. O, yarı insan, yarı puma olarak Rocky
Dağları’nın vahşi doğasında büyümüştür ve kısa bir süredir insanların dünyasında
yaşamaktadır. Yeni hayatı büyüleyici olduğu kadar ona çok da yabancıdır. Carag
onun gibi Woodwalker’lar için kurulmuş olan yatılı Clearwater Lisesi’nin varlığını
öğrendiğinde nihayet bir yuva bulduğunu hisseder. Çam sincabından dönüşen
fırlama Holly ve bizondan dönüşen çekingen Brandon onun en yakın arkadaşları
olur. Carag’ın iyi dostlara çok ihtiyacı vardır, çünkü Woodwalker’ların dünyası sırlar
ve tehlikelerle doludur…
SATIN AL
Beyaz Zambaklar Ülkesinde/ Grigory Petrov
Atatürk’ün Herkesin Okumasını Tavsiye Ettiği Eser Mustafa Kemal Atatürk, Petrov’un
bu kitabını okur okumaz Fin aydınlarının fikirlerinden etkilenmiş ve kitabın ülke
genelindeki tüm okullarda okutulmasını istemiştir. Fin aydınları halkın kültürel ve
ahlaki yönlerden gelişim ve iyileştirilmesinin devletin temelini sağlamlaştıran en
önemli unsuru olarak görmüşlerdir. Bu doğrultuda ailelerden öğretmenlere,
askerlerden işadamlarına, yazarlardan doktorlara herkese önemli görevler
düştüğünü savunmuşlardır. Çığ gibi büyüyen bir bilgi paylaşımı sayesinde Fin halkı,
tüm yoksulluklarına ve elverişsiz topraklarına rağmen olağanüstü bir işbirliğiyle Fin
Devleti’nin sarsılmaz temelini oluşturmayı başarmıştır.
SATIN AL
https://www.is
tekle.com/istek
-yayinlari-
Gıda Bilmeceleri/ Sibel Özilgen
beyaz-
zambaklar-
Doç. Dr. Sibel Özilgen’in, gıda bilimi ile gastronomiyi buluşturduğu Gıda
ulkesinde
Bilmeceleri adlı kitabı gıdayla ilgili ihtiyaç duyduğumuz bu sağlam ve doğru
bilgileri keyifli bir anlatımla bize sunan önemli bir çalışma. Yazarın soru-cevap
şeklinde kaleme aldığı bu kitap, gündelik hayatta gıda ve içeceklerle ilgili
aklımıza gelen soruları bilimsel bir dille yanıtlarken, gıdayla kurduğumuz ilişkide
daha bilinçli olmamızı sağlayarak yemekle kurduğumuz ilişkiden daha çok keyif
almamızı sağlayacak önemli bir referans oluşturuyor. Yiyeceklerin seçiminden,
hazırlanış ve saklanış biçimlerine kadar geçirdikleri süreçte “acaba” ve
“neden”le başlayan soruların tüm cevaplarının yer aldığı bu kitap, amatör ve
profesyonel olarak mutfakla ilgili olan herkes için gastronomi alanında önemli
bir boşluğu dolduruyor.
SATIN AL
12