Page 15 - E-Bülten 52. Sayı
P. 15

yapılmakta ve günlük servis kullanan kişilerin bilgileri kayıt altına alınmaktadır. Yurtların oda
               düzenlerinde  sosyal  mesafe  koşulları  göz  önünde  bulundurularak  düzenleme  yapılmış  ve
               odada kalan kişilerin sayısı azaltılmıştır. Yemekhane ve kantinlerde ilk etapta sosyal mesafeye
               göre düzenlenmiş, sonrasında ise paketli ürün kullanılarak toplu yemek alanlarının en az sayıda
               kişi ile temas edilir hale getirilmesi hedeflenmektedir. Çalışanlardan alınan süresiz HES kodları
               ile sağlık sorgulamaları yapılırken, öğrencilerin de süresiz hes kodları sorgulanmaktadır. Bu
               sorgulamayla, hem yurtta kalan öğrencilerin hem de diğer öğrencilerin sağlık durumlarının
               kontrol  altında  tutulması  hedeflenmiştir.  Ayrıca  dışarıdan  gelen  kişiler  için  de  kampüse
               girmeden önce hes sorgulaması gerçekleştirilmektedir. Servis araçlarına binmeden önce de
               hes kodu sorgulaması yapılmakta ve riskli gözüken kişiler servis araçlarına alınmamaktadır.
               Servis  araçlarında  düzenli  olarak  dezenfeksiyon  işlemi  yapılmakta,  ayrıca  sık  temas  edilen
               yüzeylerin  servis  öncesi  ve  sonrası  temizlik  ve  hijyeni  sağlanmaktadır.  Toplu  kullanım
               alanlarımızda,  sınıflarımızda,  konferans  salonlarımızda,  yurt  çalışma  odalarımızda  ve
               yemekhanelerimizde sosyal mesafe düzeni oluşturulmuştur. Çalışma alanları düzenli olarak
               dezenfekte edilmekte ve sık kullanılan yüzeylerin temizlik ve hijyeni sağlanmaktadır.

               Çalışma  ofislerinde  4m2’ye  1  kişi  kuralı  göz  önünde  bulundurularak  değerlendirmeler
               gerçekleştirilmiş  ve  yeni  ofis  düzenleri  bu  kurala  göre  tekrar  oluşturulmuştur.  Çalışma
               alanlarında Covid sorumluları belirlenmiş ve maske kullanımı, kalabalık ortamların uyarılması
               vb. birçok faaliyette bulunması hedeflenmiştir. Semptom gösteren kişiler için süreçlerin en
               doğru  ve  en  hızlı  şekilde  yönetilmesi  adına  hemşireler  işe  alınarak  triyaj  hemşiresi  olarak
               göreve  başlatılmış,  bina  girişlerine  triyaj  masaları  kurulmuş,  izolasyon  merkezi,  PCR  test
               merkezi  ve  aşı  merkezi  oluşturulmuştur.  Covid  -19  tanısı  ve  temaslı  olan  tüm  çalışan  ve
               öğrencilerle, sürekli iletişim halinde olunarak hastalık sürecinde bulaşı en aza indirgemek için
               nasıl hareket etmeleri konusunda bilgilendirmeler yapılmış olup sağlık birimimiz tarafından her
               gün  titizlikle  süreçler  takip  edilmiştir.  Kampüs  içerisinde  izolasyon  misafirhanesi
               oluşturulmuştur. Evinde kalamayan çalışanlarımız ya da öğrencilerimizin takipleri, izolasyon
               süresince  bu  misafirhanede  gerçekleştirilmiştir.  Şu  anda  hedeflediğimiz  süreç,  Covid
               önlemlerine  uymanın  yanında  aşıların  bir  an  önce  tarafımıza  ulaşması  ve  kademeli  olarak
               kurumumuzda da aşılamaları başlatabilmektir. Covid-19 kurul toplantıları gerçekleştirilerek,
               tüm  detaylar  ve  gelişmeler  değerlendirilmekte  ve  süreçlerin  sürekli  iyileştirilmesi
               sağlanmaktadır.

               Dikkat Çekmek İstediğimiz Unsurlar:

               Pandemi sürecinin en başından itibaren sürekli altını çizdiğimiz ve dikkat çekmeye çalıştığımız
               ‘Maske, Mesafe ve Hijyen’ konularının önemini tekrar vurgulamak ve tüm çalışanlarımızın bu
               kurallara uygun hareket etmesi gerektiğini tekrar hatırlatmak isteriz.





                                                                                  İş Sağlığı Güvenliği ve Çevre Müdürlüğü












                                                                                                                   14
   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20