Page 15 - E-Bülten 52. Sayı
P. 15
yapılmakta ve günlük servis kullanan kişilerin bilgileri kayıt altına alınmaktadır. Yurtların oda
düzenlerinde sosyal mesafe koşulları göz önünde bulundurularak düzenleme yapılmış ve
odada kalan kişilerin sayısı azaltılmıştır. Yemekhane ve kantinlerde ilk etapta sosyal mesafeye
göre düzenlenmiş, sonrasında ise paketli ürün kullanılarak toplu yemek alanlarının en az sayıda
kişi ile temas edilir hale getirilmesi hedeflenmektedir. Çalışanlardan alınan süresiz HES kodları
ile sağlık sorgulamaları yapılırken, öğrencilerin de süresiz hes kodları sorgulanmaktadır. Bu
sorgulamayla, hem yurtta kalan öğrencilerin hem de diğer öğrencilerin sağlık durumlarının
kontrol altında tutulması hedeflenmiştir. Ayrıca dışarıdan gelen kişiler için de kampüse
girmeden önce hes sorgulaması gerçekleştirilmektedir. Servis araçlarına binmeden önce de
hes kodu sorgulaması yapılmakta ve riskli gözüken kişiler servis araçlarına alınmamaktadır.
Servis araçlarında düzenli olarak dezenfeksiyon işlemi yapılmakta, ayrıca sık temas edilen
yüzeylerin servis öncesi ve sonrası temizlik ve hijyeni sağlanmaktadır. Toplu kullanım
alanlarımızda, sınıflarımızda, konferans salonlarımızda, yurt çalışma odalarımızda ve
yemekhanelerimizde sosyal mesafe düzeni oluşturulmuştur. Çalışma alanları düzenli olarak
dezenfekte edilmekte ve sık kullanılan yüzeylerin temizlik ve hijyeni sağlanmaktadır.
Çalışma ofislerinde 4m2’ye 1 kişi kuralı göz önünde bulundurularak değerlendirmeler
gerçekleştirilmiş ve yeni ofis düzenleri bu kurala göre tekrar oluşturulmuştur. Çalışma
alanlarında Covid sorumluları belirlenmiş ve maske kullanımı, kalabalık ortamların uyarılması
vb. birçok faaliyette bulunması hedeflenmiştir. Semptom gösteren kişiler için süreçlerin en
doğru ve en hızlı şekilde yönetilmesi adına hemşireler işe alınarak triyaj hemşiresi olarak
göreve başlatılmış, bina girişlerine triyaj masaları kurulmuş, izolasyon merkezi, PCR test
merkezi ve aşı merkezi oluşturulmuştur. Covid -19 tanısı ve temaslı olan tüm çalışan ve
öğrencilerle, sürekli iletişim halinde olunarak hastalık sürecinde bulaşı en aza indirgemek için
nasıl hareket etmeleri konusunda bilgilendirmeler yapılmış olup sağlık birimimiz tarafından her
gün titizlikle süreçler takip edilmiştir. Kampüs içerisinde izolasyon misafirhanesi
oluşturulmuştur. Evinde kalamayan çalışanlarımız ya da öğrencilerimizin takipleri, izolasyon
süresince bu misafirhanede gerçekleştirilmiştir. Şu anda hedeflediğimiz süreç, Covid
önlemlerine uymanın yanında aşıların bir an önce tarafımıza ulaşması ve kademeli olarak
kurumumuzda da aşılamaları başlatabilmektir. Covid-19 kurul toplantıları gerçekleştirilerek,
tüm detaylar ve gelişmeler değerlendirilmekte ve süreçlerin sürekli iyileştirilmesi
sağlanmaktadır.
Dikkat Çekmek İstediğimiz Unsurlar:
Pandemi sürecinin en başından itibaren sürekli altını çizdiğimiz ve dikkat çekmeye çalıştığımız
‘Maske, Mesafe ve Hijyen’ konularının önemini tekrar vurgulamak ve tüm çalışanlarımızın bu
kurallara uygun hareket etmesi gerektiğini tekrar hatırlatmak isteriz.
İş Sağlığı Güvenliği ve Çevre Müdürlüğü
14