Page 12 - E-Bülten 52. Sayı
P. 12
Zencefil: Kök zencefil olarak çayların içerisinde ya da rendeleyerek bal içerisinde
tüketebilirsiniz. Özellikle boğaz ağrısı ve bulantılara iyi gelmektedir.
Turunçgiller: Portakal, greyfurt, mandalina, limon, lime gibi C vitamini yüksek yiyecekler bu
sınıfa girmektedir. Suyunu tüketmek yerine yiyerek posasıyla tüketmekte daha çok fayda
vardır. Dikkat! Coumadin grubu kanın pıhtılaşmasını önleyen ilaç kullananların greyfurt
TÜKETMEMESİ önerilmektedir.
Kırmızı Kapya Biber: Çiğ olarak tüketildiğinde içeriğindeki C vitamini bağışıklık sistemini
güçlendirmeye yardımcı olur ayrıca likopen ve beta karotenden de zengin bir yiyecektir.
Kivi: Folat, potasyum, K ve C vitamini açısından zengindir.
Badem: E vitamini açısından zengindir ve bu sayede güçlü bir antioksidandır. Çiğ olarak
tüketilmesi gerekmektedir.
Yoğurt: D vitamini içeriği açısından zengin bir yiyecektir.
Sarımsak: Sarımsağın içerisindeki sülfür sayesinde bağışıklık sistemi güçlenmektedir. Sarımsağı
bütün halinde yutarak değil mutlaka çiğneyerek veya ezerek tüketmeniz gerekmektedir.
Yulaf: İçeriğindeki beta glukan sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirme etkisi mevcuttur.
Ayçekirdeği: E vitamininin en büyük kaynağıdır. Antioksidan içerdiği için bağışıklık sistemini
güçlendirir.
Yeşil Çay: İçerisinde yer alan Epigallocatechin gallate (EGCG) flavonoidleri sayesinde yüksek
antioksidan içeriğine sahip ve aynı zamanda bu sayede bağışıklık sistemimizi güçlendirmeye
yardımcıdır.
Bunlardan Uzak Durmalısınız!
Bu dönemde tüketilmemesi gereken yiyecek ve içecekler: kan şekerini hızla yükselten şeker ve
şekerli yiyecek ve içecekler, beyaz ekmek de dâhil hamur işi ürünler, işlenmiş et ürünleri, aşırı
tuz içeren besinlerdir.
11