Page 12 - E-Bülten 52. Sayı
P. 12

Zencefil:  Kök  zencefil  olarak  çayların  içerisinde  ya  da  rendeleyerek  bal  içerisinde
               tüketebilirsiniz. Özellikle boğaz ağrısı ve bulantılara iyi gelmektedir.


               Turunçgiller: Portakal, greyfurt, mandalina, limon, lime gibi C vitamini yüksek yiyecekler bu
               sınıfa  girmektedir.  Suyunu  tüketmek  yerine  yiyerek  posasıyla  tüketmekte  daha  çok  fayda
               vardır.  Dikkat!  Coumadin  grubu  kanın  pıhtılaşmasını  önleyen  ilaç  kullananların  greyfurt
               TÜKETMEMESİ önerilmektedir.

               Kırmızı  Kapya  Biber:  Çiğ  olarak  tüketildiğinde  içeriğindeki  C  vitamini  bağışıklık  sistemini
               güçlendirmeye yardımcı olur ayrıca likopen ve beta karotenden de zengin bir yiyecektir.


               Kivi: Folat, potasyum, K ve C vitamini açısından zengindir.

               Badem:  E  vitamini  açısından  zengindir  ve  bu  sayede  güçlü  bir  antioksidandır.  Çiğ  olarak
               tüketilmesi gerekmektedir.


               Yoğurt: D vitamini içeriği açısından zengin bir yiyecektir.

               Sarımsak: Sarımsağın içerisindeki sülfür sayesinde bağışıklık sistemi güçlenmektedir. Sarımsağı
               bütün halinde yutarak değil mutlaka çiğneyerek veya ezerek tüketmeniz gerekmektedir.

               Yulaf: İçeriğindeki beta glukan sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirme etkisi mevcuttur.


               Ayçekirdeği: E vitamininin en büyük kaynağıdır. Antioksidan içerdiği için bağışıklık sistemini
               güçlendirir.

               Yeşil Çay: İçerisinde yer alan Epigallocatechin gallate (EGCG) flavonoidleri sayesinde yüksek
               antioksidan içeriğine sahip ve aynı zamanda bu sayede bağışıklık sistemimizi güçlendirmeye
               yardımcıdır.


               Bunlardan Uzak Durmalısınız!

               Bu dönemde tüketilmemesi gereken yiyecek ve içecekler: kan şekerini hızla yükselten şeker ve
               şekerli yiyecek ve içecekler, beyaz ekmek de dâhil hamur işi ürünler, işlenmiş et ürünleri, aşırı
               tuz içeren besinlerdir.



























                                                                                                                  11
   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17