Page 10 - E-Bülten 51. Sayı
P. 10
Tarhana Kraker Tarifi:
Malzemeler
½ çay bardağı zeytinyağı
1 yumurta sarısı
2 su bardağı tam buğday unu
1 çay kaşığı karbonat
½ su bardağı tarhana
Çöreotu ve susam (isteğe bağlı)
Hazırlanışı
1. Zeytinyağı ve yumurta sarısı bir kasede karıştırın.
2. Üzerine tam buğday unu, karbonat ve tarhanayı da ekleyerek elle yoğurun. Yumuşak bir
hamur elde edelim.
3. Hamurun altına ve üstüne yağlı kağıt sererek merdane ile açın. Daha sonra istediğiniz şekli
verin (Bıçakla uzun dikdörtgen veya kısa küçük kare lokmalar şeklinde olabilir)
4. Hazırladığınız hamuru yağlı kağıt üzerinde tepsiye dizin.
5. Üzerine çörekotu ve susam serpebilirsiniz. Dilerseniz hamuru yoğurma aşamasında da bu
ürünleri ekleyebilirsiniz.
6. 180 derece fırında yaklaşık 10-15 dk arasında pişirin. Daha kıtır olmasını isterseniz süreyi biraz
daha uzatabilirsiniz.
Unutmamak lazım ki herkes için zor geçen bu zamanların da bir sonu olacak, biz yine
eski hayatlarımıza bir şekilde geri döneceğiz. Fakat bu dönemde çocuklarımıza
edindirdiğimiz iyi/kötü bütün alışkanlıklar ruhlarına ve bedenlerine yer edecektir. Bu
sebeple de soğukkanlı olmaya ve hem psikolojik hem de fizyolojik olarak ailemizi
korumaya özen gösterelim. Unutmayın ki en karanlık zaman, şafaktan hemen öncedir.
Hepinize sağlıklı ve güzel bir uzaktan eğitim dönemi dilerim.
11