Page 7 - E-Bülten 49. Sayı
P. 7
Bu dönemde gelişen akıllardaki diğer bir soru işareti ise ‘vitamin takviyeleri’ konusu.
Yapılan bilimsel çalışmalar doğrultusunda dışarıdan aldığımız takviyelerin bağışıklık
sistemini güçlendirmek adına belirgin bir fark yaratmadığıdır. Vitamin ve mineral
takviyelerini dışarıdan almak yerine günlük beslenmenize C ve E vitamin içeriği yüksek
yiyecekler ekleyebilirsiniz. Örneğin, kivi, mandalina, portakal, brokoli C vitamini açısından;
yağlı tohum olarak adlandırdığımız ceviz, fındık, kaju, yer fıstığı gibi yiyecekler ise E
vitamini içeriği açısından önemli kaynaklardır. Günlük beslenmenize bunları ekleyerek
günlük ihtiyacınız olan vitamin ve mineralleri alabilirsiniz.
Ham bal, arı sütü, polen ve propolis bağışıklık sistemi için önemlidir. Bu tarz arı
ürünlerini bu dönemde takviye için tüketebilirsiniz.
Vücudumuzun ¾’ünün su olduğunu unutmamamız lazım. Güçlü bir bağışıklık sistemi
için bol bol su içmeyi ihmal etmemeliyiz. Kilo başına 35-40ml olacak şekilde her gün
su içmemiz gerekmektedir.
Son yapılan çalışmalarda sağlıklı bağırsaklara sahip bireylerin güçlü bir bağışıklık